გგონიათ, რომ საჭმლის შესახებ ყველაფერი იცით? მხოლოდ ის ფაქტი, რომ ხშირად ვჭამთ, საკვების ექსპერტად ნამდვილად არ გვაქცევს.

ამაში დასარწმუნებლად კი შეგიძლიათ ამ 10 ფაქტს გადახედოთ.

1. ბანანი კენკრაა

ფოტო: Creatista / Getty Images

ისევე, როგორც ბადრიჯანი. განმარტების მიხედვით, ხილი, რომელიც ერთი ყვავილის ერთი ნასკვიდან წარმოიშობა და თესლებს შეიცავს, კენკრაა. ამ ორივე კრიტერიუმს ბადრიჯანი და ბანანი იდეალურად აკმაყოფილებს.

2. მარწყვი - არა

ფოტო: Pixabay

რაოდენ გასაკვირიც არ უნდა იყოს, არც მარწყვი და არც ჟოლო კენკროვნების ჯგუფს არ მიეკუთვნება.

3. ხორბლის კრეკერები ცოდვებისგან თავის ასარიდებლად შეიქმნა

ფოტო: Evan-Amos

მე-19 საუკუნეში მოსახლეობის ნაწილს მიაჩნდა, რომ ხორბლისგან დამზადებულ საკვებს სექსუალური ლტოლვის დათრგუნვა შეეძლო. ეს კრეკერებიც პირველად სწორედ ამ მიზნისთვის შეიქმნა

4. თაფლი თითქმის არასდროს ფუჭდება

ფოტო: iStock Photo

იმისათვის, რომ თაფლი გაფუჭდეს, მასში ბაქტერიები და მიკროორგანიზმები უნდა გაიზარდონ. ამისთვის კი ნესტია საჭირო. თაფლი წყალს ძალიან მცირე დოზით შეიცავს, სწორედ ამიტომ ის დიდი ხნის განმავლობაში არ ფუჭდება.

5. ანანასი არა ხეზე, არამედ ბუჩქზე იზრდება

ფოტო: Teen00000 / Getty Images

ცხოვრება სავსეა მოულოდნელობებით.

6. თეთრი შოკოლადი შოკოლადი არ არის

ფოტო: Quanthem / Getty Images

მიუხედავად იმისა, რომ თეთრი შოკოლადი კაკაოს კარაქისგან მზადდება, ის არ შეიცავს კაკაოს მყარ ნივთიერებას და შესაბამისად მას შოკოლადს ვერ დავარქმევთ.

7. წითელი, მწვანე და ყვითელი წიწაკა სინამდვილეში ერთი და იგივე ბოსტნეულია

ფოტო: Luc Viatour

ისინი უბრალოდ დამწიფების სხვადასხვა ეტაპზე იმყოფებიან.

8. კეტჩუპი დიდი ხნის განმალობაში სამედიცინო დანიშნულებით გამოიყენებოდა

ფოტო: Anawat_s / Getty Images

კეტჩუპს საჭმლის მომნელებელი ტრაქტის პრობლემებისთვის იყენებდნენ.

9. მე-14 საუკუნეში აცტეკები და მაიას ცივილიზაციის წარმომადგენლები ფულის ერთეულად შოკოლადს იყენებდნენ

ფოტო: Pablo Merchán Montes/Unsplash

კაკაოს ხის მარცვლები მაშინ ძალიან იშვიათი რამ იყო.

10. ამერიკის მთავრობამ 1943 წელს დაჭრილი პურის გაყიდვა აკრძალა

ფოტო: Jennie Hills—Science & Society Picture Library / Getty Images

მისი აკრძალვის მიზეზი პურის წარმოებისას ენერგიის და რესურსების დაზოგვა იყო. თუმცა აღმოჩნდა, რომ აკრძალვამ შედეგი არ გამოიღო და დაჭრილი პურის გაყიდვა მალევე გაგრძელდა.