სურსათის ნარჩენებისა და დანაკარგების შემცირება ერთ-ერთი უმნიშვნელოვანესი გამოწვევაა არა მხოლოდ საქართველოში, არამედ მთელ მსოფლიოში.

დიდი რაოდენობით საკვების ნარჩენების წარმოქმნა მრავალმხრივი კუთხით ახდენს გავლენას ჩვენზე — ის უარყოფითად აისახება ეკონომიკაზე, ადამიანთა ჯანმრთელობაზე, ბუნებაზე და ა.შ.

ჩვენ პატარა ქვიზი მოგიმზადეთ. შეავსე და შეამოწმე საკუთარი თავი. ვნახოთ, რა იცი სურსათის ნარჩენების მართვაზე:

ქვიზი: რა იცი სურსათის ნარჩენების მართვაზე?

ტესტის დაწყება

1 / 10 აბა, დავიწყოთ: რას ეწოდება სურსათის ნარჩენი?

Freepik

2 / 10 რომელი პროდუქტი იყრება ყველაზე ხშირად?

Freepik

3 / 10 საიდან იყრება ყველაზე დიდი რაოდენობით სურსათი?

Freepik

4 / 10 როგორ უნდა მოიქცე, როცა სურსათის “უმჯობესია გამოყენებულ იქნეს... თარიღამდე“ ვადა ამოიწურება?

Freepik

5 / 10 რას უწოდებენ პროდუქტს, რომელიც ფუჭდება ან იყრება მანამ, სანამ ის მომხმარებლამდე მიაღწევს?

Freepik

6 / 10 რომელი პროდუქტი იყრება საქართველოში ყველაზე დიდი რაოდენობით?

7 / 10 თუ იცი, ადამიანი ყოველწლიურად, საშუალოდ, რა რაოდენობის საკვებს ფლანგავს?

8 / 10 უვნებელია თუ არა რამდენჯერმე გაყინული და გალღობილი საკვების მიღება?

Freepik

9 / 10 ის თუ იცი, რომელია საყინულის ოპტიმალური ტემპერატურა სურსათის შესანახად?

Freepik

10 / 10 შენი აზრით, რომელია საუკეთესო პრაქტიკა სურსათის ნარჩენების შესამცირებლად ?

Freepik

იტვირთება...
ერთი წუთით...

ეს ტესტი შექმნილია ევროკავშირის მხარდაჭერით. მის შინაარსზე სრულად პასუხისმგებელია People in Need და შესაძლოა, რომ იგი არ გამოხატავდეს ევროკავშირის შეხედულებებს.