როდესაც სახლში დაღლილი მოდიხართ და თან სურსათის დიდი მარაგიც მოგაქვთ, ყველაფრის სწრაფად დაბინავება და შემდეგ დასვენება გინდათ?

ნუ იჩქარებთ, რადგან შეიძლება საბედისწერო შეცდომა დაუშვათ და მაცივარში ის პროდუქტი მოათავსოთ, რომელთა გაყინვაც კატეგორიულად არ შეიძლება.

იმ პროდუქტების ჩამონათვალი, რომელიც არასდროს არ უნდა შეინახოთ მაცივარში კი ასეთია:

1. კარტოფილი

ფოტო: EVGENIYA68/shutterstock

კარტოფილის მაცივარში შენახვით, მას ფაქტიურად გამოუსადეგარსა და უგემურს ხდის, რადგან უკვალოდ ქრება სახამებელი, გემრიელი მოტკბო გემო და ყველა სხვა სასარგებლო ნივთიერება, რომელსაც ის შეიცავს.

2. პომიდორი

ფოტო: Lotus_studio/shutterstock

პომიდორი თავისი განუმეორებელი ფაქტურისა და დაუვიწყარი არომატის გარეშე არავის ეყვარებოდა, გაყინვის შემთხვევაშ კი ის სწორედ ასეთ უგემურ და არამიმზიდველ მასად გადაიქცევა.

3. პური

ფოტო: Gamzova Olga/shutterstock

სადილიდან მორჩენილი პური უმჯობესია ცელოფანში გაახვიოთ და მშრალ ადგილას შეინახოთ და არა მაცივარში, რადგან დაბალი ტემერატურა პურს გამოაშრობს და გმოვნურ თვისებებსაც საგრძნობლად დაუკარგავს.

4. ხახვი

ფოტო: EVGENIYA68/shutterstock

ხავს თუ მაცივარში შეინახავთ ის აწყალდება შემდეგ კი უსიამოვნო სუნს გაიჩენს, ამიტომ უმჯობესია ის მშრალ და დახურულ სივრცეში მოათავსოთ, ასეთ შემთხვევაში თქვენი ხახვი ყოველთვის ახალი და არომატული იქნება.

5. თაფლი

ფოტო: Billion Photos/shutterstock

თაფლის შენახვა მაცივარში შესაძლებელია, თუმცა გარკვეული წესების დაცვით. უპირველეს ყოვლისა, ჰაერის ტემპერატურა მაცივარში არ უნდა იყოს +5 გრადუსზე დაბალი. უფრო დაბალ ტემპერატურაზე თაფლი იყინება და მისი სასარგებლო ნივთიერებები იკარგება.