ჩვენ ყველამ ვიცით, რომ მეტი წყალი უნდა ვსვამთ, მაგრამ, როგორც წესი, ამას ვერ ვახერხებთ ხოლმე. უბრალო წყალი ხადადახან ზედემტად მოსაწყენია და როცა რამე მოსაწყენია, ჩვენ არასდროს ვირჩევთ მას. ამიტომ ვართ თითქმის ყოველთვის დეჰიდრატირებული, დაღლილები და ვერ გაგვიგია, რატომა ჩვენი კანი უსიცოცხლო.

კარგი ამბავი გვაქვს!

თუ წყალს შაქრის, ხელოვნური არომატიზატორების ან რაიმე საეჭვოს დამატების გარეშე გააგემრიელებთ, მისი დალევა გაადვილდება. გემოს შეცვლა კი მარტივია და როგორც კი თქვენს საყვარელ კომბინაციას იპოვით, პროცესიც ბერვად იოლი გახდება.

აქვე გთავაზობთ რამდენიმე ხრიკს:

1. ხილის დამატება

წყალში ხილის დამატებით, გემოსაც ვუცვლით მას და ბუნებრივადაც ვატკბობთ. ხილს მსუბუქი სიტკბო აქვს და ახალი სუნიც ( და დიახ — სუნი გავლენას ახდენს გემოზე), შესაბამისად, მისი დალვეაც სასიამოვნო და მარტივი ხდება.

ფოტო: Freepik

ეს კომბინაციები სცადეთ:

  • ლიმონი და კიტრი
  • ფორთოხლის ნაჭრები
  • მარწყვი და რეჰანი
  • ვაშლი და დარიჩინის ჩხირები

2. მწვანილის დამატებით

ზოგიერთი მწვანილი წყალს საოცრად აგემრიელებს და ცინცხალ არომატსაც სძენს:

  • პიტნა (კლასიკური და გამაგრილებელი)
  • რეჰანი (უცნაურად ჟღერს, მაგრამ კენკრასთან ერთად საოცრად გემრიელია)
  • როზმარინი ლიმონით ( გასაკირად სასიამოვნოა )

ფოტო: Freepik

3. ჯანჯაფილი (კოჭა) გამოღვიძებისთვის

თუ ოდნავ პიკანტური გემო მოგწონთ, დაჭერით ცოცხალი ჯანჯაფილი და ის ცოტა ხნით გააჩერეთ წყალში. გაბსაკუთრებულად სუფთა, ოდნავ ცხარე და მკვეთრი გემო აქვს, რაც იდეალურია დღის დასაწყებად.

4. გაზიანი წყალი

როცა უბრალო წყალი გბეზრდებათ, გაზიანი წყალში ლიმონის ან ლაიმის დამატება, უმარტივესი ხრიკია.

5. ყინული და ლამაზი ჭიქა

როცა წყალს ლამაზ ჭიქაში ასხამთ ან ყინულის კუბებთან ერთად, გაყინულ ხილსაც იყენებთ, ჩვენი გონება უცნაურად მუშაობს — ის, რაც კარგად მოიყურება, გემრეილიც უნდა იყოს. ას ეუფრო მეტ წყალსაც ვსვამთ. აბა, სცადეთ.

და გახსოვდეთ, იმისთვის, რომ ჩვენს ორგანიზმს არგოს, არ არის აუცილებელი, რომ წყლის სმა მოსაწყენი იყოს.