იცოდით, რომ მთიელები ხორცს წვრილად კეპავდნენ, რათა ის სწრაფად მოხარშულიყო? დიახ, ეს ერთგვარი "ხინკლის ფიზიკაა", რომლის შესახებაც ბაქსვუდის სკოლის ფიზიკის მასწავლებელი, ქეთევან ტატიშვილი, პროექტის "STEM მარტივად" ფარგლებში მომზადებულ ახალ ვიდეოში გვესაუბრება

ის აგვიხსნის, როგორ შეიძლება, რომ წყალი 100°C-ზე ნაკლებ ტემპერატურაზე ადუღდეს და ამის დემონსტრაციას საინტერესო ექსპერიმენტებით შემოგვთავაზებს. ვიდეოთი გაიგებთ, რა არის დუღილი, როგორ მიიღწევა ის ოთახის ტემპერატურის სითხეში და რა კავშირი აქვს ამას მთაში ხინკლის ხარშვასთან.

თუ სტატიაში განხილული თემა და ზოგადად: მეცნიერებისა და ტექნოლოგიების სფერო შენთვის საინტერესოა, შემოგვიერთდი ჯგუფში – შემდეგი ჯგუფი.