ქართველებს ძალიან გვიყვარს ჭამა და, განსაკუთრებით, ქართული საჭმელების ჭამა, მაგრამ რეალურად რამდენად კარგად ვიცნობთ ჩვენს ეროვნულ კერძებს? ქართული სამზარეულოზე ფიქრისას, პირველ რიგში, ყველას ხინკალი, მწვადი და ხაჭაპური გვახსენდება, მაგრამ ამ პოპულარული საჭმელების გარდა, ჩვენი ქვეყნის სხვადასხვა კუთხეში დაუჯერებლად გემრიელი და უნიკალური კერძები კეთდება.

შეამოწმე შენი თავი და გაიგე, რამდენად კარგად იცნობ ჩვენს სამზარეულოს და ღირსი ხარ თუ არა, გერქვას ნამდვილი გურმანი.

ტესტი: რამდენად კარგად იცნობ ქართულ სამზარეულოს?

ტესტის დაწყება

1 / 15 რა ჰქვია სურათზე გამოსახულ კერძს?

2 / 15 სადაური კერძია შქმერული?

3 / 15 ქვემოთ ჩამოთვლილთაგან რომელია აჭარული კერძი?

4 / 15 რითი ამზადებდნენ ცნობილ რაჭულ ლობიანებს ლობიოს შემოსვლამდე?

5 / 15 რითი განსხვავდება ერთმანეთისგან დასავლეთში და აღმოსავლეთში დამზადებული ფელამუში?

6 / 15 როგორ შეგვიძლია გავშიფროთ აბრევიატურა ჩსწ?

7 / 15 რა არის ეს?

8 / 15 ქვემოთ ჩამოთვლილთაგან რომელია კუს ერბოს სინონიმი?

9 / 15 რომელი ლაზური კერძის მომზადებისთვის დაგვჭირდება შემდეგი ინგრედიენტები: ლობიო, ფხალი, მწვანე ხახვი, კარაქი, საქონლის ქონი?

10 / 15 რომელი ქართული კუთხის ხაჭაპურს ეწოდება კოტორი?

11 / 15 რომელი კუთხის კერძია დამბალხაჭო?

12 / 15 გოგრის როგორი კერძია აჭარული თუფაია?

13 / 15 რა არის იმერეთსა და აჭარაში გავრცელებული მანჭკვალა?

14 / 15 მესხური ხინკალი მზადდება...

15 / 15 რომელი დამატებითი ინგრედიენტი გამოარჩევს რაჭულ ქოთნის ლობიოს ტრადიციულისაგან?

იტვირთება...
ერთი წუთით...