ექსპერიმენტების მოყვარულთათვის ჩინურ კულინარიაში სიახლეა: მსურველებს ახალი ჩინური კერძის — შემწვარი ქვების — დაგემოვნება უკვე შეუძლიათ. შემწვარი ქვების შესახებ ვიდეოები ინტერნეტში ცოტა ხნის წინ გავრცელდა და პოპულარობაც მალევე მოიპოვა.

შეფ-მზარეულების ვიდეოებში ჩანს, რომ მდინარის ნაპირიდან აღებულ ქვებს ნიორთან, წიწაკასთან და სანელებლებთან ერთად წვავენ. კერძის გასინჯვის წესი კი ასეთია: ქვა უნდა გამოწუწნო და შემდეგ გადააგდო. მზარეულების თქმით, კერძის არომატსა და ცოცხალს გემოს სწორედ ასე შეიგრძნობ.

@mr_m.a_ Replying to @zuhairie7 Batu masak sambal, stir fried pebbles #suodiu ♬ original sound - 𝗠𝗿 𝗠.𝗔

კერძის, სახელად Suodiu-ის, წარმოშობის ადგილი ჰუბეის პროვინციაა. ადგილობრივების თქმით, კერძს მრავალსაუკუნოვანი ისტორია აქვს. კერძის ისტორიის მიხედვით, როცა მეთევზეებს ხორცისა და ბოსტნეულის მარაგები არ ჰქონდათ, ქვების მომზადება სწორედ მაშინ დაიწყეს.

შემწვარი ქვები პროვინციის სტუმრებს შორის უკვე მოთხოვნადი კერძი გახდა. ადგილობრივი შეფ-მზარეულები შემწვარ ქვებს 2.30 დოლარად ამზადებენ.