გენმოდიფიცირებული მცენარეები უკვე საკმაოდ გავრცელებულია, მათ შორის კი ყველაზე ცნობილი სიმინდია. ამის მიუხედავად, საზოგადოების ნაწილში მსგავსი ტექნოლოგიით შექმნილი პროდუქტების მიმართ გარკვეული ეჭვები არსებობს. მაგალითად, ზოგ პომიდორში არსებულ თევზის მაგვარ გემოს სწორედ გენმოდიფიცირებას მიაწერენ ხოლმე და ამაში თევზის დნმ-ს "ადანაშაულებენ".

პროექტის "STEM მარტივად" ფარგლებში მომზადებულ ვიდეოში ნათია ადამაშვილი, ბიოლოგიის მასწავლებელი, აგვიხსნის, რა შეიძლება იწვევდეს პომიდვრის უჩვეულო გემოს. ის, ზოგადად, გენმოდიფიცირებაზეც გვესაუბრება და გვასწავლის, როგორ გამოვყოთ სახლის პირობებში ბანანიდან დნმ.

თუ სტატიაში განხილული თემა და ზოგადად: მეცნიერებისა და ტექნოლოგიების სფერო შენთვის საინტერესოა, შემოგვიერთდი ჯგუფში – შემდეგი ჯგუფი.